Box has been delivered!!

Box of April by Henk

Henk
Posted by: Henk

"Geen doorgestudeerde wijnkenner, wel een getrainde liefhebber... daarbij helpt het ook dat het verschrikkelijk goed samengaat met mijn andere liefde, koken! Diner voor twee, voor vier of veertig, ik vind het allemaal prachtig. Als je dan zo maar een dag in de keuken doorbrengt, is de bekroning toch altijd wel een mooie fles van het een of ander. Proeven, proeven en nog eens proeven, dat geldt voor eten, maar zeker ook voor wijn!"


"Voor een maand waarin het kan vriezen of dooien, letterlijk, selecteerde ik wijnen waarmee je in beide scenario's uit de voeten kunt. Ik hoop persoonlijk dat ik aan die ene fles Languedoc Rose niet genoeg heb, want dan belooft het een fantastische maand te worden. Of die heerlijke, fantastische neus van de Verdejo uit ValdepeƱas, direct verkocht was ik, helemaal super. Eerlijk is eerlijk, ik trek ook nog net zo lief een dieprode Shiraz open, zoals de verrassend lekkere Zuid-Afrikaan die ik uitkoos. Wat het ook wordt, ik wens jullie een hele prettige ontdekkingstocht!"

St Felix - Rose

St Felix - Rose

"Een heerlijk frisse rose uit de Languedoc, uitstekend voor een zonnige dag. Dit is precies een rose zoals een rose moet smaken. De lichte rose start met een frisse fruitige neus en bij de eerste slok proef je een frisse, levendige en fruitige rose en in de afdronk licht kruidig. Heerlijk in combinatie met zomerse gerechten, vis, groenten en vingerfood."

Viejo Marchante - Verdejo

Viejo Marchante - Verdejo

"Deze lichtgele Verdejo is een genot in het glas. Bij de geur start het genieten al, de fruitige tonen dansen het glas uit. Deze Verdejo is fris, zomers en boordevol (groen) fruit. Bij elke slok denk je alleen maar aan de volgende slok, een heerlijke borrel wijn waar je geen genoeg van krijgt. Goed in combinatie met vis en lichte voorgerechten. Een absolute topper voor de lente en zomer. Genieten met hoofdletters."

Famille Perrin - Luberon Blanc

Famille Perrin - Luberon Blanc

"Deze heerlijke Rhone wijn is een zeer toegankelijke witte wijn, geschikt voor dagelijks gebruik ;-). Deze lichte wijn is een aperitiefwijn pur sang, geen gekke uitschieters maar een witte wijn zoals je hem verwacht. Licht, fruitig, licht in balans zuurtje, echt een allemansvriend. Goed in combinatie met licht eten."

Viejo Marchante - Garnacha

Viejo Marchante - Garnacha

"Deze volle rode wijn is van hetzelfde huis als de eerdere heerlijke Verdejo. Dit betekent ook bij deze wijn, het genieten begint vanaf de start: de geur is fantastisch. Deze rode wijn is fruitiger en lichter dan de kleur prijsgeeft en doet denken aan Beaujolais wijn maar dan wat meer body. Geen conservatieve rode wijn, maar toegankelijk, fruitig en in de afdronk een mini zoetje. Goed te combineren met vlees gerechten (niet te zwaar) en pasta."

MAN - Shiraz

MAN - Shiraz

"De robijnrode Shiraz uit Zuid Afrika is tegen heel wat opgewassen, de geur verklapt dat al. Intens rood fruit, kruiden en hout is wat je ruikt. De full body smaak is in balans, goede tannine in combinatie met zoete pruimen, rood fruit en Amerikaans eiken. Een stevige genietwijn die past bij heerlijke BBQ gerechten, rood vlees en volle kazen. Een topper van een rode wijn, ook voor in de (wijn) kelder. Deze is in de winter ook heerlijk bij een stoofpot."

Masseria Li Veli - Primonero

Masseria Li Veli - Primonero

"De afsluitende Primonero in het rijtje komt uit Puglia en heeft de meeste spierballen. In de hak van de laars overheerst de zon en dat munt uit in stevige aromatische wijn. Je proeft de warme zon, pruimen, kruidig rood fruit en zelfs droptonen. Drink deze op lichte kamertemperatuur (16-18 graden) met gegrild vlees, stoofpot, lamsbout of varkensbuik. Genieten voor de liefhebbers van rijpe de volle stevige rode wijnen met een licht zoete afdronk."

The number of boxes I will receive: 01