Box has been delivered!!

Box of February by Alex

Alex
Posted by: Alex

Een leven zonder wijn kan ik me maar moeilijk voorstellen, ieder z'n ding natuurlijk maarruhh... lekker koken en dan glaasje melk erbij ofzo? Altijd maar water? Sorry, maar als de Romeinen het al wisten dat lekker eten niet zonder een wijntje kan, dan vind ik het gezegend. Wijn is fijn!


"In februari blikken we terug op de mooiste flessen van het afgelopen jaar, althans door mijn bril. Het donkere seizoen is op z'n retour, voor iemand als ik altijd een verademing, want ben een echte sunny boy... toch heeft deze periode ook z'n charme. Met een knetterend haardvuur en een vol glas rood ben ik snel om. Denk in die lijn voor wat betreft mijn februari selectie... salut!"

Scaliere - Negroamaro

Scaliere - Negroamaro

“Blijkbaar ben ik fan van Italianen, want de volgende komt ook uit Puglia. Negroamaro is een vrij onbekende druif. De letterlijke vertaling van deze druifsoort is ‘zwart bitter’. Dit is een uitgesproken wijn. Vol, een licht bittertje. Perfect voor een stukje rood vlees. Het is mij verteld dat de goedlachse eigenaar van dit estate Damiano Cunego een ware Bacchus is.”

Solbrí - Cortese

Solbrí - Cortese

“Deze jongens zijn al een tijdje bezig met wijn maken en dat hebben ze inmiddels aardig onder de knie. De Cortese druifjes groeien in het noordwesten van Italië. Het levert vaak mooie, elegante en delicate wijnen op. Met een lichte, iets zilte mineraliteit is het een perfecte begeleider van lichte visgerechten.”

Villa Wolf - Riesling Dry

Villa Wolf - Riesling Dry

“Mijn vrouw kookt graag Aziatisch, en dat is niet altijd makkelijk qua wijnkeus. Je hebt in ieder geval wat body nodig om stand te houden tegenover de pepers en korianders. Er komt bij ons vaak Duitse Riesling op tafel, en dat blijkt een goede combinatie met Aziatisch. Levendige wijn met diverse fruitaroma’s en lichte aardtonen komt hier goed tot zijn recht!"

iLauri Salto - Sangiovese

iLauri Salto - Sangiovese

"Een prachtige volle, licht zoete, frisse rode wijn van een wijngaard die aan de Adriatische zee ligt… je kunt je er iets bij voorstellen wanneer je deze wijn proeft. Echt een aanrader voor de (na)zomer in de tuin met een bordje anti-pasti!"

Casa Clipeo - Tempranillo

Casa Clipeo - Tempranillo

“Organic wine, zo’n fles ligt zeker bij Whole Foods aan Columbus Circle, waar de Upper East Side elite een leuk wijntje zoekt voor bij de kant-en-klare magnetronmaaltijd van $20 op woensdagavond. Anyway, ik houd van mooie Spaanse wijnen (en vrouwen) en deze Tempranillo past perfect in mijn straatje. Wat een feest!”

Scrubby Rise Red - Blend

Scrubby Rise Red - Blend

“De Shiraz is al jaren mijn minnares (niet aan mijn vrouw vertellen). Na in de Rhône verliefd te zijn geworden, hebben we inmiddels samen de hele wereld verkend. In deze Australische blend uitvoering ruikt u de karakteristieke Shiraz neus... herkent u het?!”

The number of boxes I will receive: 01