Box has been delivered!!

Box of January by Martine!

Martine
Posted by: Martine

"Ik moet bekennen; niet heel charmant, maar je zult mij eerder zien met een biertje in mijn hand dan met een wijntje… Dat neemt niet weg dat ik een goed glas wijn niet waardeer; in tegendeel. Bij het eten, lekker warm bij de haard, bij een zondagse lunch; eigenlijk past een lekker wijntje overal wel bij. Met deze bekentenis zul je misschien beter begrijpen waarom er in de box een prosecco met een kroonkurk zit. Een knipoog naar mijn andere zonde..."


"Wat ben ik super content met de box van januari! Ga er maar aan staan, de inhoud van de januari box, die ene ná de fantastische december selectie (Ik was erbij: er gingen veel discussies aan vooraf om toen tot een ‘Kerstwaardige’ box te komen). Maar de januari box is ook de box die iedereen uit de ‘After X-mas/ NY’ dip mag halen. Wat een eer! Ik geloof oprecht dat het mij gelukt is. Deze box gaat de saaiste maand van het jaar meer kleur en warmte geven. Een selectie van mooie krachtige wijnen die je gegarandeerd uit je winterdip haalt!"

Rosso di Forca - Montepulciano, Sangiovese

Rosso di Forca - Montepulciano, Sangiovese

“Just how I like my red’s: De chique Rosso di Forca van Centanni is een Italiaanse biologische wijn met een echte lekkere nasmaak. Het is een kruidige maar zachte wijn, weinig tannine, tintjes zuur en eiken maar vooral kruidig."

Lagolena - Frizzante Prosecco

Lagolena - Frizzante Prosecco

Na de vliegende kurken in december is het hoog tijd voor deze frisse bubbels onder een kroonkurk! Deze prosecco zit vol met fruitige aroma’s, is lekker fris en heel toegankelijk; Een super aperitief, een mooi begin van een gezellige middag/avond...

Perrin - Luberon

Perrin - Luberon

De familie Perrin is onder de liefhebbers vooral bekend door het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Het familiegeheim wordt inmiddels al 5 generaties lang doorgegeven en bestaat vooral uit het ‘blenden’ van wijnsoorten, op biologische wijze geproduceerd. Ik vind vooral het frisse karakter en de aroma van citrus en peer erg lekker.

Perrin - Ventoux

Perrin - Ventoux

Ik ben fan van de familie Perrin en de manier waarop zij druifsoorten blenden! In dit geval zorgt de blend van Grenache, Mourvèdre en Syrah voor een heerlijk smaakvolle wijn. De op eiken hout gerijpte wijn heeft en kruidig, rood fruit aroma. Een goede begeleider van je voorgerecht, met een waarschuwing; na de eerste slok wil je eigenlijk steeds meer en meer!

Le Moulin des Nonnes - Cuvée Inés Rouge

Le Moulin des Nonnes - Cuvée Inés Rouge

Zet je grillgerecht, roodvlees, lamsout of wildgerecht maar op tafel. Deze wijn vraagt om een stevige wintermaaltijd, óf om een brandende kachel! De wijn heeft een geschiedenis van 12 maanden in eikenhouten vaten, wat zorgt voor een heerlijk houtig aroma, gecombineerd met kruidige cassis. Het heeft een robijnrode kleur en een rijke smaak. Heb je het al wat warmer?

Lemu - Chardonnay

Lemu - Chardonnay

"Hallo NEW WORLD, wees welkom! Hoe lang houden we die benaming nog vol eigenlijk? Alsof het nieuw is dat er waanzinnige wijnen komen uit de niet-traditionele Europese wijnlanden. Hou eens op zeg. Chili heeft al lang mijn buitengewone belangstelling. Dat dit terecht is bewijst ook deze super lekkere, niet-traditionele, Chardonnay uit Central Valley. Als een engeltje die over je tong pist, zou mijn vader zeggen... gezondheid! Of 'salud', zoals een Chileen het zegt."

The number of boxes I will receive: 01