Box has been delivered!!

Box of July by Pieter

Pieter
Posted by: Pieter

Al heeft hij SWEN 2 op zak en is'ie sinds 2009 betrokken bij Winenetwork, een echte connaisseur is Pieter zeker niet en dat pretendeert hij ook niet te zijn. Wel drinkt hij wekelijks ten minste 3 verschillende wijnen en weet daardoor goed wat hij wel en niet lekker vindt. Op die manier is destijds het concept van Winenetwork ontstaan: genoeg mooie wijnen drinken en veel proeven totdat je het ideale setje bij elkaar hebt.


“Eerder dit jaar gaf ik mijzelf de opdracht op zoek te gaan naar wat nieuwe huiswijnen, te selecteren op basis van de maandboxen van Winenetwork. Eenmaal gevonden wil ik ze ruim op voorraad leggen, genieten en maandelijks laten aanvullen met het gepersonifiseerde Winenetwork abonnement. Inmiddels ben ik een heel eind op weg en kan ik binnenkort gaan inslaan. Het sluitstuk van mijn persoonlijke voorraad komt voort uit deze maandbox, de Franse Papillon uit de Bourgogne. Een prachtig gebalanceerde witte wijn. Maar er zit meer leuk spul tussen deze maand en verrassend goed verdeeld over alle windstreken: een bijna biologische Chileense schone, een degelijke Duitse dame, een tempramentvolle Spaanse, een Italiaanse B.io en één Aussie from down-under. Geniet ervan!"

Lemu - Sauvignon Blanc

Lemu - Sauvignon Blanc

Wist je dat Chileense druiven zo goed als biologisch geteeld worden, ook al staat dat niet altijd op de fles? Door de ligging van Chili, met het Andes gebergte in het oosten en de South Pacific in het westen, is het altijd vrij goed beschermd gebleven tegen insekten en schadelijke invloeden. Dat proef je ook in deze Lemu. Heerlijk puur!

Villa Wolf - Riesling Fruity

Villa Wolf - Riesling Fruity

Het Weingut Wolf is in de ’90-er jaren overgenomen en teeltwijze en vinificatie zijn toen drastisch aangepakt met een beduidend hogere kwaliteit als gevolg. Deze droge, rijke Riesling is elegant, toegankelijk en makkelijk drinkbaar. Bleekgeel van kleur, een neus van perzik en citrus en is fris en droog met zijn minerale ondertonen. Lekker bij de aziatische keuken.

B.io - Catarratto Chardonnay - Cevico

B.io - Catarratto Chardonnay - Cevico

Het rode broertje van deze B.io zat in de juni box van Sander, in de vorm van een lambrusco. Niet mijn favoriet. Zijn maagdelijk witte zusje daarentegen is niet te versmaden. Krijgt van een onafhankelijke jury met oa Robert Parker en Harold Hamersma 86 punten. Lijkt me heerlijk bij ceviche. Even mijn vrouw lief aankijken.

Viejo - Tempranillo

Viejo - Tempranillo

Deze Spaanse Tempranillo Rosada, het resultaat van meer dan 100 jaar traditie en expertise van Bodegas Navarro López (nu onder leiding van Don Juan Sánchez Megia), is geteeld en gebotteld in het zuidelijke Valdepenas. De zonovergoten zomers met tempraturen van boven de 40 graden proef je terug in elke slok.

Circa - Shiraz Viognier

Circa - Shiraz Viognier

Bijzondere combinatie van druiven, Shiraz en de witte Viognier. Beide heerlijke druiven die mooie wijnen hebben voorgebracht. De combinatie was mij echter vreemd, maar dit Australische pareltje heeft het volle, kruidige van de Shiraz en het iets zachtere karakter en de bloemige tonen van de Viognier druif. Mooi!

Papillon Macon - Bourgogne

Papillon Macon - Bourgogne

De witte kroon op het aanstaande zomerdiner, deze witte bourgogne Papillon Macon Peronne. Prachtige balans door lichte houtrijping (niet te dominant), frisse mineralen en prettige aroma’s van citrus en bloemen. Ik krijg trek in oesters!

The number of boxes I will receive: 01