Box has been delivered!!

Box of June by Sander

Sander
Posted by: Sander

"Het spreekwoord 'de wijn is als de wingerd' trok mijn aandacht in een magazine. Eerlijk gezegd kende ik het niet, 'gelijken zoeken elkaar op' informeert Google mij. Goed beschouwd is Wine Network ook niets anders dan dat. Een middel waardoor gelijkgestemden - hen die steeds nieuwe (goede) wijn willen ontdekken - aan hun trekken kunnen komen. Daar behoor ik zelf ook toe!"


"De officiële start van de zomer, dat is slechts één doel van de maand juni. Een ander doel is dat ondergetekende verjaart. Is dat belangrijk? Nou ja, wel in die zin dat ik weer een jaar extra heb besteed aan de verdere ontdekking van de wondere wijn-wereld. In alle onbescheidenheid moet ik echt zeggen dat ik er steeds meer kijk op krijg... dat proeven... en durf met gepaste trots te zeggen dat dit een hele fraaie en zomerse box is geworden. Van mij, voor jullie!"

Calçada - Vinho Verde

Calçada - Vinho Verde

“Ook al ben je niet van de bubbels, de uiterst subtiele sprankeling van de Vinho Verde proef je nauwelijks op je tong, maar zorgt er wel voor dat de aroma’s van citrus en florale geuren je tegemoet stuiven. Ideaal om in huis te hebben voor een zomers aperitief of bij de lichtere gerechten.”

Seigneurie de Peyrat - Viognier Chardonnay

Seigneurie de Peyrat - Viognier Chardonnay

"Nou komt er wel meer fijn spul uit de Langedoc natuurlijk, alleen, persoonlijk heb ik uit die hoek nog weinig Viognier mogen proeven. Bij die druif droom ik al snel over de steile wijngaarden van de Rhônevallei, en dan Condrieu in het bijzonder. Van dat niveau is hier geen sprake, maar toch, mede door dat scheutje Chardonnay erbij is dit zeker een hele aangename, medium volle en fruitige, potentiële favoriet."

Dollfy River - Sauvignon Blanc

Dollfy River - Sauvignon Blanc

"Nieuw-Zeeland, het idee vind ik prachtig mooi, de lengte van de vliegreis iets minder, dus of ik er ooit zal komen... nou goed, zolang we maar kunnen afspreken dat er vanuit Marlborough jaarlijks de nodige (betere) flesjes deze kant op komen, ben ik gelukkig. Klassieke stuivend gras experience, maar toch met een bijzonder randje, fris met een tikje complex en afdronk met lengte. Ja, dat is deze Dollfly River vind ik. Misschien wel mijn zomerhit dit jaar!"

Lemu - Chardonnay

Lemu - Chardonnay

"Hallo NEW WORLD, wees welkom! Hoe lang houden we die benaming nog vol eigenlijk? Alsof het nieuw is dat er waanzinnige wijnen komen uit de niet-traditionele Europese wijnlanden. Hou eens op zeg. Chili heeft al lang mijn buitengewone belangstelling. Dat dit terecht is bewijst ook deze super lekkere, niet-traditionele, Chardonnay uit Central Valley. Als een engeltje die over je tong pist, zou mijn vader zeggen... gezondheid! Of 'salud', zoals een Chileen het zegt."

Peter Mertes - Spätburgunder Dornfelder

Peter Mertes - Spätburgunder Dornfelder

"Het keurmerk 'Demeter' krijg je niet zomaar, dan moet je wijn in ieder geval voldoen aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Google maar lekker. Ondertussen deze hoofdzakelijk Pinot Noir er licht gekoeld (graad of 14) bij opentrekken en je aangenaam laten verrassen. Rijpe bessen en kersen. Schijnt uitstekend te combineren met o.a. licht pittige curries... laat ik daar nou net gek op zijn. Aanrader!"

Perrin - Luberon Rosé

Perrin - Luberon Rosé

"Zelf begrijp ik het afnemend enthousiasme voor Rosé niet echt, eerlijk gezegd. Althans, als ik de statistieken moet geloven. Goed, voor mij moet het ook zeker geen hele waffel vol Haribo kersen gemengd met driedubbel besuikerde aardbeien ervaring worden, maar in beginsel zeg ik fijn! Strak en tamelijk droog, fris en licht fruitig. Dat werk. Zie hier de Luberon van de Familie Perrin. Très Bien."

The number of boxes I will receive: 01